FESB NASTAVA
Loading...
    Doktorski
    330 Strojarstvo
    1. semestar
    Nema predmeta

    Termodinamička valjanost procesa

    (FESU32)
    2024/25 godina
    preduvjeti za upis
    Tečaj Tehničke termodinamike
    ciljevi predmeta
    prazno
    očekivani ishodi učenja
    prazno
    nositelji predmeta
    nastava i predavači
     
    45 sati
    0 sati tjedno × 0 tjedana
    sadržaj

    Eksergetska i entropijska analiza procesa. Mehanička energija i eksergija u protočnim procesima. Analiza dekompozicijom. Učinkovitost i optimizacija energetskih i termotehničkih procesa na bazi drugog zakona termodinamike

    preporučena literatura
    • Bošnjaković F. Nauka o toplini I, II, III – Tehnička knjiga, Zagreb 1983

    • Baehr H.D. : Thermodynamik, Springer verlag, Berlin 1981.

    • Alefeld G.:. Probleme mit der Exergie, BWK 40.no.3 1988.

    • Ninić N.: Uvod u termodinamiku i njene tehničke primjene, Sveučilište u Splitu, FESB Split, (u pripremi)

    dopunska literatura
    • Thermodynamic optimisation of complex energy systems, Proceedings Nato Advanced study institute, Neptun, Romania ,1988.

    jezik poduke
    Hrvatski
    način praćenja kvalitete i uspješnosti izvedbe svakog predmeta i/ili modula

    Mišljenja studenata o kvaliteti nastave putem anketa. Nastavnici koji podučavaju srodne predmete surađuju i zajednički vode brigu o kvaliteti nastave. Povremeno promatranje i evaluacija nastave od strane predstojnika odsjeka/šefa katedre, itd.

    ispit (način polaganja, ispitni rokovi)
    prazno
      Nastavne jedinice za Predavanja Broj sati
    Za ovaj oblik nastave nema definiranih nastavnih jedinica.
    Niste više prijavljeni

    Istekla vam je prethodna prijava te se morate ponovno prijaviti.

    Nastao je problem u radu sustava

    Informacije o problemu smo pohranili i nastojat ćemo ga riješiti. Ako vas ova greška sprječava da obavite nešto važno, možete nas odmah kontaktirati na helpdesk@fesb.hr.

    Vaš preglednik nije podržan

    Koristite web preglednik koji nije podržan. Za puno korisničko iskustvo, preuzmite najnoviju inačicu vašeg preglednika.